Parc Drieën-Huysen bijna klaar voor oplevering

Het einde van de bouw van de eerste fase van Parc Drieën-Huysen komt in zicht; sinds de update twee maanden geleden is er in Vlaardingen hard verder gewerkt aan de afbouw van de drie woontorens.

De middelste toren, die plaats gaat bieden aan de Zonnehuisgroep Vlaardingen, is inmiddels in een dermate ver stadium van de fijne afbouw dat er gestart is met het leggen van de vloerbedekking. Verdieping 4 t/m 8 is voorzien van marmoleum en ook het tegelwerk op de begane grond is bijna afgerond. De 81 wooneenheden in deze toren zijn ongeveer 44 vierkante meter en hebben en eigen woonkamer met keukenblok, ruime badkamer en een aparte slaapkamer. Daarnaast worden alle appartementen met de nodige domotica (huisautomatisering) uitgerust.

Ook de andere twee torens, met elk 40 (sociale-)huurappartementen voor mensen met een lichte zorgindicatie, zijn inmiddels uit de steigers. De afgelopen maand zijn de metselwerkzaamheden van de laatste woontoren afgerond en vervolgens zijn de laatste balkonhekken gemonteerd.

De toekomstige bewoners van Parc Drieën-Huysen kunnen gebruikmaken van de zorg en overige voorzieningen die door Zonnehuisgroep Vlaardingen worden geleverd. Deze faciliteiten, waaronder een kapper, een pedicure en een fitnessruimte, zijn vanuit beide gebouwen bereikbaar via de plint op de begane grond.

De komende periode wordt er gestart met de aanleg van de parkeerplaatsen, de wegen en de omliggende tuin. De oplevering van de eerste woontoren staat gepland voor half juni, kort daarna volgt de oplevering van de andere twee torens.

Geplaatst in: Projecten

Terug naar overzicht