Eerste sleutel Parc Drieën-Huysen uitgereikt

Op donderdag 24 augustus jl. kregen de eerste bewoners, de heer en mevrouw Weynands, van Parc Drieën-Huysen de sleutel van hun nieuwe woning overhandigd. Een bijzonder moment na vele jaren van voorbereiding.

Na een kort woord van directeur-bestuurder Ton van der Steen en wethouder Hans Versluijs vond de officiële handeling plaats. "Het is een heuglijke dag vandaag, na een lange aanloop zijn we eindelijk klaar", aldus directeur-bestuurder Ton van der Steen. Samen met Zonnehuisgroep Vlaardingen en in nauw overleg met de gemeente Vlaardingen is het nieuwe Parc Drieën-Huysen tot stand gekomen. De combinatie van wonen en zorg op deze manier is iets nieuws binnen Vlaardingen. De bouw is gerealiseerd door aannemer Boele & van Eesteren. Ton van der Steen dankte hen in het bijzonder voor de snelle oplevering en actieve werkhouding.

Ook wethouder Hans Versluijs sluit zich hierbij aan en feliciteert zowel Woningstichting Samenwerking als de nieuwe bewoners met wat hij benoemt als een echte aanwinst voor de stad. Op zijn beurt spreekt hij lof uit voor het ontwerp van het project en de nauwkeurige afwerking maar ook voor de bewonersparticipatie. Uiteindelijk overhandigt de wethouder samen met een medewerkster van de corporatie symbolisch een grote chocolade sleutel aan de nieuwe bewoners. Uiteraard kregen zij er ook de echte sleutels bij.

De appartementengebouwen gelegen naast het verpleeghuis bieden plek voor mensen die zelfstandig willen wonen, maar wel met de mogelijkheid zorg af te nemen. De woningen worden verhuurd en toegewezen door Woningstichting Samenwerking, Zonnehuisgroep Vlaardingen draagt kandidaten met een zorgindicatie aan.

De driekamerappartementen zijn ruim van opzet. Elk appartement heeft een eigen balkon en een ruime badkamer. De appartementen zijn ook uitermate geschikt voor echtparen, waarvan een partner zorg nodig heeft, maar de andere partner niet.

Inmiddels zijn er veel kandidaten voor de appartementen en vinden er dagelijks intakegesprekken plaats op het kantoor van Woningstichting Samenwerking.

Geplaatst in: Projecten

Terug naar overzicht