Woningen Mariskwartier op Woonnet Rijnmond

Van 18 januari 2019 tot en met 23 januari 2019 worden alle woningen in het Mariskwartier op Woonnet Rijnmond geadverteerd.

In totaal zijn er 141 nieuwe woningen gebouwd in een groene omgeving, waarvan 117 sociale huurwoningen (Woningstichting Samenwerking) en 24 vrije sector huurwoningen (Woonhave). Het gaat om zowel eengezinswoningen als appartementen. Bij de ontwikkeling is veel aandacht geweest voor de historie van de plek en is er ook gekeken naar welke materialen er hergebruikt konden worden. De gevel van het oude badhuis heeft bijvoorbeeld een mooie, nieuwe plek gekregen tussen het lagere appartementencomplex en de hoge woontoren.

De woontoren (Arij Pleijsiertoren) van 45 meter hoog (14 verdiepingen) is voorzien van 71 3-kamer appartementen en een commerciële ruimte. In de woontoren bevinden zich 3 verschillende typen woningen. De woningen worden verwarmd door middel van vloerverwarming. Alle woningen zijn voorzien van een loggia op de 2 dakwoningen na. Deze hebben een dakterras. Elke woning heeft ook een eigen berging.

Het lagere appartementencomplex is 4 hoog en heeft 18 appartementen waarvan 2 op de begane grond. Alle woningen zijn voorzien van een balkon en een eigen berging op de begane grond. De woningen worden verwarmd door middel van vloerverwarming. Op het lagere appartementencomplex van Mariskwartier bevindt zich een blauw dak. Het blauwe dak werkt als een waterbuffer en houdt regenwater vast, waarna het vertraagd afgevoerd wordt naar het riool. Op die manier krijgt het riool langer de tijd om het regenwater te verwerken.

De 28 eengezinswoningen zijn voorzien van vloerverwarming, een tweede toilet in de badkamer en een vaste trap naar zolder. Daarnaast zijn de daken voorzien van zonnepanelen. Ook hebben alle woningen een eigen berging.

Alle woningen van het Mariskwartier liggen in een betaald parkeren zone. Huurders van de woningen in het Mariskwartier krijgen de mogelijkheid om tegen betaling een parkeerplaats te huren in de parkeergarage van supermarkt Dirk van de Broek.

Geplaatst in: Projecten

Terug naar overzicht