Mariskwartier feestelijk opgeleverd


Op dinsdag 21 mei jl. is het nieuwbouwproject van Woningstichting Samenwerking feestelijk opgeleverd. Op feestelijke wijze werd als bijzondere handeling symbolisch de sleutel aan een nieuwe huurder overhandigd door directeur-bestuurder Mark van de Velde en wethouder Jacky Silos. Samenwerking heeft met dit project 117 nieuwe sociale huurwoningen van uitstekende kwaliteit aan haar woningportefeuille kunnen toevoegen.

Een bijzonderheid aan deze overhandiging was dat het een huurder betrof die hoe toepasselijk ook de naam Pleijsier draagt en straks ook zijn intrek neemt op de Arij Pleijsierplaats. Na wat nader onderzoek blijkt hij zelfs een afstammeling te zijn van de oorspronkelijke schilder, waarnaar het appartementencomplex is genoemd.

Met het Mariskwartier is Vlaardingen een mooie buurt in het centrum rijker. In opdracht van Woningstichting Samenwerking bouwde ontwikkelaar Van Wijnen hier 117 sociale huurwoningen en 24 door een belegger te verhuren woningen in de vrije sector.

Tijdens het officiële programma kwamen alle betrokken partijen aan het woord. Er was in het bijzonder aandacht voor de klimaatbestendigheid van het nieuwbouwplan. Het appartementenblok naast de woontoren is voorzien van een zogenaamd blauw dak. Dit is een dak dat bij zware regenval, water tijdelijk opslaat en dit pas na verloop van tijd gedoseerd op het riool loost. Dit ontlast het riool en de straat bij zware regenval.

Een andere bijzonderheid is dat er in de openbare ruimte tussen de woontoren en de overige appartementen langs de Cronjéstraat een hofje gerealiseerd is met verwijzingen naar het voormalige badhuis uit de Marisstraat, dit door een deel van de bestaande voorgevel van het badhuis hier terug te plaatsen.

Inmiddels zijn de woningen bijna allemaal verhuurd. Woningstichting Samenwerking kijkt terug op een prettig verloop van het project en bedankt de betrokken partijen voor de constructieve en prettige samenwerking.
Daarnaast wenst Woningstichting Samenwerking alle bewoners veel woonplezier in de toekomst!

Geplaatst in: Projecten

Terug naar overzicht