Goede buren

In de huidige -soms individualistische- tijd is het altijd fijn om mensen te spreken die naar elkaar omkijken. Deze week had ik een mooi gesprek met een van onze huurders.

Het gesprek ging over haar straat die binnenkort 100 jaar bestaat en of wij daar niet samen wat voor kunnen organiseren. Maar en passent vertelde ze dat ze bij de zwangere buurvrouw die ze zo weinig buiten zag, kinderkleding had gebracht. Bij de andere buurvrouw het muurtje had geschilderd omdat ze het gevaarlijk vond om haar de trap op te laten klimmen. De alleenstaande vader aan de overkant sprak ze ook regelmatig.

Fijn als huurders veel contact leggen in hun straat en een beetje naar elkaar omkijken. Dat helpt voor de leefbaarheid en sociale cohesie.

Mark van de Velde
 

 

linkedin

Geplaatst in: Mijn Stad

Terug naar overzicht