We doen het samen

Deze week kreeg ik een positieve mail van een bewoner. Hij complimenteerde mij en de collega’s voor het oplossen van een probleem. Het was niet zomaar een willekeurige kwestie. Nee, het was een staartje van een langlopend verschil van inzicht tussen een groep huurders en Samenwerking.

Het ging over het aanpassen van de huur na een renovatie in 2016. Samenwerking en de huurders waren het oneens en vervolgens lukte het niet meer om eruit te komen. We kwamen lijnrecht tegenover elkaar te staan.

Toen ik drie jaar geleden als directeur-bestuurder startte lag de zaak al onder de rechter. De woordvoerder van de huurders sprak ik wel een aantal keer. We probeerden toen te bemiddelen, maar het was toen al te laat en/ of er was teveel misgegaan. We hebben toen de uitspraak van de rechter afgewacht.
Nu een aantal jaar later, zijn we gelukkig toch tot elkaar gekomen!

Mijn conclusie is dat als je verbinding blijft zoeken en naar elkaar blijft luisteren, je er samen uiteindelijk weer uitkomt. En daar zijn twee partijen voor nodig die over hun eigen gelijk durven te stappen. Mooi dat het (uiteindelijk) in deze casus gelukt is. Met dank aan deze huurder(s) en onze collega’s die beiden weer in verbinding zijn gekomen.

Mark van de Velde

linkedin

Geplaatst in: Mijn Stad

Terug naar overzicht