Update rookmelders

Vanaf 1 juli 2022 is in iedere woning een rookmelder verplicht. Deze verplichting bestaat al sinds 2003 voor nieuwbouwhuizen. In de nieuwe wetgeving staat nu ook dat er in bestaande woningen op iedere verdieping een rookmelder moet hangen. 

Vertraging
Eind 2020 zijn we gestart om ruim op tijd aan deze nieuwe wet- en regelgeving te voldoen. Inmiddels hebben we in een deel van onze woningen rookmelders geplaatst. Helaas zijn er leveringsproblemen van de rookmelders, omdat deze in Oekraïne geproduceerd worden.
We doen onze uiterste best om vóór 1 oktober 2022 in alle woningen rookmelders te plaatsen.   

U hoeft zich geen zorgen te maken dat uw rookmelder na 1 juli wordt geplaatst. Verzekeraars hebben hun voorwaarden nog niet aangepast voor dit jaar. U bent gewoon verzekerd. Daarbij zijn wij als verhuurder aansprakelijk. 

Planning plaatsen rookmelders
Eerder lieten wij u weten dat de firma NaQuBo deze bij u komt plaatsen; zij worden hierbij geholpen door de firma Hinfelaar.
De monteurs werken op werkdagen en zaterdagen en kunnen tot 21.00u aanbellen of zij binnen mogen komen. Zij dragen herkenbare kleding, kunnen zich legitimeren en hebben een brief bij zich. 

U ontvangt een brief met een plandatum en tijdsblok (08:00 tot 12:00 uur en 12: uur tot 17:00 uur).

Kunt u niet op het ingeplande tijdsblok, dan kunt u de afspraak afzeggen via het telefoonnummer of mailadres van Hinfelaar.
Uw adres wordt dan opnieuw ingepland

Vragen?
Heeft u alsnog een vraag? Lees hieronder de meest gestelde vragen en antwoorden. Wie weet vindt u hier het antwoord op uw vraag. 

Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan contact met ons op!

Wat doet een rookmelder? 
Een rookmelder gaat hard piepen als er rook ontstaat in uw woning door een (beginnende) brand. U kunt dan de woning verlaten en/of actie ondernemen. 

Hoeveel rookmelders krijg ik? 
Uw woning krijgt u een rookmelder per woonverdieping.

Moet ik betalen voor de rookmelder?
Nee, de rookmelders plaatsen wij gratis.

Ben ik verplicht om mee te werken? 
Ja, per 1 juli 2022 zijn rookmelders verplicht in uw woning. 

Waarom is het plaatsen van rookmelders vertraagd?
Helaas zijn er leveringsproblemen van de rookmelders, omdat deze in Oekraïne geproduceerd worden.We doen onze uiterste best om vóór 1 oktober 2022 in alle woningen rookmelders te plaatsen.

Waarom komt Hinfelaar helpen?
Ook rondom personeel zijn er op diverse plekken tekorten. Helaas had ook NaQuBo hiermee te maken.
Nu de rookmelders er zijn, willen we ook graag dat deze worden opgehangen. 
Bij de firma Hinfelaar zijn genoeg mensen beschikbaar om dat te doen. Een medewerker van Hinfelaar komt binnenkort bij u langs. 

Als mijn rookmelders niet voor 1 juli hangen, heb ik dan een probleem?
U hoeft zich geen zorgen te maken dat uw rookmelder na 1 juli wordt geplaatst. Verzekeraars hebben hun voorwaarden nog niet aangepast voor dit jaar. U bent gewoon verzekerd. 

Wat gebeurt er als ik niet meewerk? 
Het is belangrijk dat u meewerkt voor uw eigen veiligheid en die van uw buren.
Ook uw inboedelverzekeraar vraagt vanaf volgend jaar om een rookmelder. De rookmelders kunnen namelijk de schade beperken doordat er snel kan worden ingegrepen bij brand. We rekenen daarom op uw medewerking.

Ik heb al rookmelders, moet ik toch nieuwe laten plaatsen? 
Alle rookmelders van voor 2020 worden vervangen. Heeft u een rookmelder die geplaatst is vanaf 2020, dan controleren wij die.

Wat moet ik doen met mijn eigen rookmelders?
Als u wilt dat de nieuwe rookmelders op dezelfde plek komen kan dat. U kunt uw eigen rookmelder verwijderen. NaQuBo hangt de nieuwe rookmelder op dezelfde plek.

Krijg ik een vergoeding voor mijn eigen rookmelders ? 
U krijgt geen vergoeding.

Hoe worden de rookmelders aangebracht? 
De rookmelders worden op het plafond geplakt met een speciale sticker. Als dit niet mogelijk is of niet lukt worden ze vastgeschroefd aan het plafond. 

Hoe lang duren de werkzaamheden? 
De werkzaamheden duren ongeveer 15 minuten. 

Hoe herken ik de medewerkers die de rookmelders komen plaatsen? 
De medewerkers van NaQuBo dragen bedrijfskleding met de naam van het bedrijf en kunnen zich ook legitimeren.  

Wanneer komt NaQuBo de rookmelders plaatsen? 
U krijgt een kaartje in de brievenbus als NaQuBo bij u in de wijk loopt. Zij gaan van deur tot deur langs. Als u niet thuis bent ontvangt u een brief met een datum en tijdstip. 

Moet ik zelf de batterij vervangen? 
De rookmelders hebben een batterij die tien jaar meegaat. De batterij kunt u zelf niet vervangen. Over tien jaar vervangen wij de rookmelders weer. Als er tussentijds problemen ontstaan met uw rookmelders, belt u ons.

Mag ik de rookmelders meenemen als ik ga verhuizen?
Nee, de rookmelder hoort bij uw woning,

 

 

 

   

Terug naar overzicht