Woningcorporaties willen huren van minima eerder omlaag

Misschien heeft u het in de krant gelezen of in het nieuws gezien: woningcorporaties willen huren van minima eerder omlaag. Dit gaat over het vervroegen van de eenmalige huurverlaging voor mensen met een laag inkomen. Deze eenmalige verlaging wordt ingesteld om zo snel mogelijk bij te dragen aan de koopkracht van huurders. Koopkracht geeft aan wat huishoudens met hun inkomen kunnen kopen.

Wat de woningcorporaties betreft gaat deze verlaging al in per 2023 en niet pas in 2024. Want huurders komen nu al in de knel door dure boodschappen en een hoge energierekening. Daar past een jaar langer wachten niet bij.

Aedes, de vereniging van woningcorporaties, zet zich namens de woningcorporaties in. En wij staan achter hun standpunt: "het is absoluut noodzakelijk dat de eenmalige huurverlaging volledig bij de huurders terechtkomt". 

Samenwerking volgt dan ook hierin de lijn van Aedes. 

Het volledige bericht leest u hier

Terug naar overzicht