Update rookmelders - september 2022

Inmiddels is bij 80% van onze woningen een rookmelder geplaatst. Bij de laatste 20% van de woningen plaatsen we op korte termijn een rookmelder. Alle bewoners zijn hier over geïnformeerd. Heeft u geen bericht gekregen over de rookmelders? Neemt u dan contact met ons op. 

Waarom een rookmelder?
Vanaf 1 juli 2022 is in iedere woning een rookmelder verplicht. Deze verplichting bestaat al sinds 2003 voor nieuwbouwhuizen. In de nieuwe wetgeving staat nu ook dat er in bestaande woningen op iedere verdieping een rookmelder moet hangen. 

Waarom is er een vertraging met plaatsen?
Eind 2020 zijn we gestart om ruim op tijd aan deze nieuwe wet- en regelgeving te voldoen. Inmiddels hebben we in een deel van onze woningen rookmelders geplaatst. Helaas waren er leveringsproblemen van de rookmelders, omdat deze in Oekraïne geproduceerd worden.
U hoeft zich geen zorgen te maken dat uw rookmelder na 1 juli wordt geplaatst. Verzekeraars hebben hun voorwaarden nog niet aangepast voor dit jaar. U bent gewoon verzekerd. Daarbij zijn wij als verhuurder aansprakelijk. 

Terug naar overzicht