Resultaten enquête: wat vindt u van uw woning en buurt?

Eind juni deden wij onderzoek naar wat u vindt van uw woning en buurt. Dit leverde maar liefst 764 ingevulde vragenlijsten op! Door het onderzoek begrijpen we beter wat onze huurders vinden en meemaken. En zo weten we op welke punten we het beter kunnen doen en ook waar het al goed gaat De resultaten van het onderzoek zijn nu bekend. U leest een samenvatting hieronder.

Waardering van de woning
Onze huurders waarderen de kwaliteit van de woning gemiddeld met een 7,0. Dit is een kleine stijging met 0,1 punt sinds het jaar 2020. De keuken van de woning wordt het best beoordeeld. Het minst tevreden zijn onze huurders over het onderhoud aan de buitenkant van de woning. Hoog op het wensenlijstje van de huurder staan warmte isolatie, een nieuwe badkamer, een nieuwe keuken en elektrisch koken.
 

 


 

Waardering van de buurt
We zien een stijging in de waardering van de buurt. Onze huurders geven gemiddeld een rapportcijfer van 6,6 voor de kwaliteit van de buurt en het groenonderhoud. Dit was in het jaar 2020 nog een 5,6.
Het meest tevreden over de buurt zijn onze huurders uit de Vettenoordse Polder. In de Oostwijk liggen de gemiddelde rapportcijfers duidelijk lager. Veel huurders vinden het belangrijk dat er meer gedaan wordt aan vervuiling in hun buurt. Dit is van grote invloed hoe huurders hun buurt beleven en wordt het meest genoemd als verbeterpunt. Naast overlast van vuil en hondenpoep op straat zijn een betere veiligheid en last en herrie van de buren de meest genoemde verbeterpunten.

                  


Gebruik resultaten
De resultaten van het onderzoek gebruiken wij om keuzes te maken bij onderhoud, investeringen en leefbaarheid. Ook helpt het ons om verdiepingsvragen op te stellen voor de vervolgonderzoek over 2 jaar. Wij bedanken iedereen die deelgenomen heeft aan het onderzoek!

 

 

Terug naar overzicht