Centrum

Het Centrum bestaat uit het Stadshart, de Oostwijk en de Vettenoordse Polder. Samen wonen daar ruim 18.000 inwoners, ongeveer 25% van alle Vlaardingers.

Middendoor het Centrum loopt de Oude Haven. Aan weerszijden staan mooie oude gebouwen aan de Oost- en Westhavenkade. Winkelen kunt u aan het Liesveld, Veerplein, Hoogstraat en enkele omliggende straten. Op woensdag en zaterdag is de markt op het Veerplein en Schoutplein.

Aan de rand van het Centrum ligt ’t Hof en het Oranjepark, een mooi park om te wandelen, de hond uit te laten of de dierenweide te bekijken.
Het centrum één gebied, twee identiteiten
De binnenstad van Vlaardingen is een bezoek meer dan waard: historische panden, een sfeervolle haven en dankzij een uitgebreid winkelaanbod en voldoende horecagelegenheden, is er volop ruimte voor ontspanning. De bereikbaarheid met auto, spoor, fiets en zelfs met de boot is absoluut goed te noemen. Daarmee is de binnenstad dan ook te typeren als het ‘Levenslustig hart’ van Vlaardingen.
Maar het Centrumgebied reikt vérder dan alleen de binnenstad: het biedt ook voldoende ruimte om prettig te wonen. In de wijken Vettenoordsepolder (VOP), Oostwijk en het Stadshart heerst een dorps karakter met een intieme ons-kent-ons sfeer, maar met het gemak van (stadse) voorzieningen binnen handbereik.