Westwijk

De Westwijk is in de jaren vijftig van de vorige eeuw ontworpen. Het is een mooie, groene en ruime wijk, waar relatief veel jongeren en jonge gezinnen wonen. Mensen die eenmaal in de Westwijk wonen gaan niet graag meer weg. Er zijn veel actieve bewoners en bewonersorganisaties.

De wijk heeft een goede ligging t.o.v. het centrum van Vlaardingen, Rotterdam en het strand (15 minuten per auto). Westwijkers komen graag in de Heemtuin, het vernieuwde Marnixplantsoen en de Surfplas aan de rand van de wijk. Sinds 1993 vernieuwt de gemeente de wijk en worden nieuwe, verschillende soorten woningen gebouwd. De Westwijk heeft vier basisscholen en twee scholen voor voortgezet onderwijs.

De Indische Buurt (3.753 inwoners) is een na-oorlogse wijk met vooral eengezinswoningen, zowel koop als huur. De wijk is kinderrijk en dichtbebouwd. De Indische Buurt ligt tussen het Centrum en de Westwijk. Ook hier wonen veel jonge gezinnen met kinderen. In het buurtwinkelcentrum aan de Billitonlaan doen bewoners hun dagelijkse boodschappen.
Bij West hoort ook het wat oudere bedrijventerrein Groot Vettenoord, met vooral autobedrijven. Vanaf 2010 wil de gemeente dit terrein gaan vernieuwen. Het moderne bedrijventerrein Hoogstad hoort ook bij West. Ook hier vindt u vooral autobedrijven en detailhandel.

De Westwijk: altijd en overal ruimhartig
De Westwijk heeft veel positiefs te bieden. Veel bewoners kiezen dan ook bewust voor een leven in de Westwijk. De hoeveelheid groen en natuur in en om de wijk geven de wijk een bijzonder aanzien, net als de hoeveelheid ruimte en de rust. Bewoners vinden dichtbij talloze recreatiemogelijkheden, zoals de Krabbeplas, het Oeverbos en de Broekpolder. Reizen met het openbaar vervoer vanuit de Westwijk is prima mogelijk; bussen rijden regelmatig en ieder kwartier gaat er een trein tussen Hoek van Holland en Rotterdam. Voor wie liever met de auto reist, ligt ook de snelweg binnen handbereik. Het nabijgelegen Centrumgebied is met gemak aan te fietsen.

Ook beschikt de Westwijk over een uitgebreid (dagelijks en sociaal) voorzieningenaanbod; er zijn winkelstrips met grote supermarkten, een prachtig park, medische voorzieningen, scholen en kinderopvang. Op tal van plekken zijn er speelplekken en sportvoorzieningen