Leefbaarheid

Veel gevraagd over Leefbaarheid

Ik heb last van muizen in mijn woning. En nu?

Algemeen

U bent zelf verantwoordelijk voor het bestrijden van muizen. Wij bestrijden alleen kakkerlakken en wespennesten. Ander ongedierte moet u als huurder zelf (laten) bestrijden.

Ik heb een wespennest in of aan mijn woning. En nu?

Algemeen

Ongedierte in uw woning is vervelend. U kunt veel zelf doen. Heeft u een wespennest in de woning of kakkerlakken? Bel ons dan! Andere dieren zoals mieren, zilvervisjes, ratten, bijen en muizen bestrijdt u zelf

Ik heb last van mieren in mijn woning. Wat moet ik doen?

Algemeen

Mieren moet u zelf bestrijden. U kunt bijvoorbeeld lokdoosjes kopen.

Wat kan ik doen aan zilvervisjes in mijn woning?

Algemeen

Een zilvervisje is een kruipend, zilverachtig glanzend insect. Zilvervisjes komen vaak voor in vochtige en goed geïsoleerde woningen. Ook komen zilvervisjes af op kranten en tijdschriften. De bestrijding van zilvervisjes moet u zelf regelen. U kunt ze bestrijden door lokaas te gebruiken. Er zijn verschillende middelen te koop bij het tuincentrum en de bouwmarkt. De woning goed ventileren helpt ook bij het voorkomen van zilvervisjes.

Ik heb last van ratten. Wat moet ik doen?

Algemeen

Rattenoverlast is een stedelijk probleem. Gemeente Vlaardingen heeft afspraken met Irado gemaakt om ratten te bestrijden. Daarom kunt u hiervoor contact opnemen met Irado. Zij gaan de ratten bestrijden.

Ik heb last van kakkerlakken. Wat moet ik doen?

Algemeen

Heeft u last van kakkerlakken? Neem dan contact met ons op. Wij geven opdracht aan Irado om deze te bestrijden.

Wat moet ik doen bij overlast van bijen?

Algemeen

De bij is een bedreigde diersoort. Hiervoor kunt u contact opnemen met een imker om deze te laten verwijderen

Hoe vaak worden de ramen gewassen in mijn woongebouw?

Algemeen

Als glasbewassing in de servicekosten is opgenomen, dan staat dit vermeld in het schoonmaakprogramma. Het programma hangt in de hal.

De ramen in mijn woongebouw zijn vies. Waar meld ik dat?

Algemeen

Als glasbewassing in de servicekosten is opgenomen, dan kunt u klachten bij ons melden via deze link. Wordt er niet door ons gewassen, dan kunt u zelf een glazenwasser inhuren of het zelf doen.  

Wie is er verantwoordelijk voor het wassen van de ramen?

Algemeen

https://frisenrein.nl/ is eindverantwoordelijk, Samenwerking voert de controle uit op de glazenwassers. Onbereikbare ruiten en ruiten van algemene ruimtes van gestapelde bouw worden alleen gewassen als er een contract is afgesloten.

Wat is Leefbaarheid?

Algemeen

Leefbaarheid is een verzamelwoord en gaat over de kwaliteit van wonen: hoe aantrekkelijk en prettig is het wonen in een bepaald gebouw en buurt. Ons team van leefbaarheid houdt zich bijvoorbeeld bezig met overlast.
Het gaat bij leefbaarheid vooral om zaken als groenonderhoud, tuinonderhoud, afvalvoorzieningen, vervuiling en schoonmaak.
Maar ook over burenruzies, overlast van geluid, drugs of ander gedrag, woonfraude (hennep, onderhuur) en huiselijk geweld.

Maar ook leuke bewonersinitiatieven zoals een buurt feest of opschoon- en opfleuracties.

Technische gebreken (reparaties) vallen meestal niet onder leefbaarheid. Hier kunt u een reparatieverzoek voor indienen.

Ik heb ideeen om de leefbaarheid in mijn wijk te verbeteren. Waar kan ik terecht?

Algemeen

Ideeën kunt u bij ons indienen. Dit kan bijvoorbeeld het organiseren van een buurtfeest zijn of het opfleuren van de straat met bloemen en planten. Mail of bel ons met uw idee. Vraagt u zelf alvast een aantal buren om mee te doen? Samen kijken we hoe het wel kan.

Door wie kan ik mijn grof vuil op laten halen?

Algemeen

U kunt uw grof vuil laten ophalen door Irado. U maakt hiervoor een afspraak. U kunt bellen naar (010) 262 10 00.