Overlast melden

Wil u overlast melden?

Gerelateerde vragen

Ik ervaar geluidsoverlast van mijn buren. Wat kan ik doen?

Algemeen

Ga eerst zelf in gesprek met uw buren. Geef aan waar u last van hebt en maak hierover afspraken met uw buren. Wordt het niet beter? Dan kun u het bij ons melden of De Buren Bemiddelaar inschakelen. Ernstige overlast van geluid of gedrag kunt u het beste melden bij de politie. Zij kunnen de overlast ter plaatse constateren en oplossen. Buren Bemiddelaar

Meer over dit onderwerp

Mag ik overlast anoniem melden?

Algemeen

Nee, anonieme meldingen nemen wij niet in behandeling.

Meer over dit onderwerp

Wat doen jullie nadat ik overlast heb gemeld?

Algemeen

We nemen contact op met u op om de melding en de mogelijkheden te bespreken.

Meer over dit onderwerp

Ik woon in een koopwoning of in een woning van een andere verhuurder en ik ervaar overlast van een huurder van jullie. Kan ik de overlast bij jullie melden?

Algemeen

Ga eerst zelf in gesprek met uw buren. Geef aan waar u last van hebt en maak hierover afspraken met uw buren. Wordt het niet beter? Dan kun u het bij ons melden of De Buren Bemiddelaar inschakelen. Ernstige overlast van geluid of gedrag kunt u het beste melden bij de politie. Zij kunnen de overlast ter plaatse constateren en oplossen.

Meer over dit onderwerp

Ik woon in een huurwoning van jullie en ik ervaar overlast van mijn buren in een koopwoning. Kan ik de overlast bij jullie melden?

Algemeen

Meld de overlast eerst zelf bij uw buren. Bespreek het probleem met de buren waar u last van heeft. Lukt het niet? Dan kunt u kunt de overlast daarna bij ons melden.

Meer over dit onderwerp

Ik heb de geluidsoverlast met mijn buren besproken maar de situatie is niet verbeterd. Kunnen jullie helpen?

Algemeen

U kunt dan De Buren Bemiddelaar inschakelen of de overlast schriftelijk bij ons melden. Wij nemen dan contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer over dit onderwerp

Ik denk dat er hennepkwekerij in een woning in mijn buurt zit. Wat kan ik doen?

Algemeen

U kunt dit melden bij de politie (0900-8844) of Misdaad anoniem (0800-7000).

Meer over dit onderwerp

Wat gebeurt er als jullie drugshandel ontdekken in een woning?

Algemeen

Wanneer de politie dit ontdekt, dan kan in ernstige gevallen de burgemeester de woning voor een bepaalde tijd sluiten en wij het huurcontract via de rechter laten beeindigen. Dit betekent dat de hoofdhuurder de woning moet verlaten.

Meer over dit onderwerp

Ik maak me zorgen om één van mijn buurtbewoners. Kan ik dit bij jullie melden?

Algemeen

U kunt dit melden bij ons of het wijkteam van Minters. https://www.wijkteamsvlaardingen.nl/ Er wordt contact gezocht met uw buren en bepaald of en welke hulpverlening er wordt ingeschakeld.

Meer over dit onderwerp

Er ligt veel afval of grofvuil in de buurt van mijn woning of woongebouw. Waar kan ik dat melden?

Algemeen

Afval en grofvuil op straat, kunt u melden bij de gemeente Buiten Beter Ligt dit in het woongebouw, dan kunt u eerst zelf aan uw buren vragen of ze dit willen opruimen. Doen zij dat niet of weet u niet van wie het is, dan kunt u dit bij ons melden. Als de dader bekend is, dan vragen wij het om op te ruimen. Als de dader niet bekend is, dan zorgen wij dat klein afval wordt opgeruimd. Grof vuil wordt door ons voorzien van een sticker of label met het verzoek om de rommel of spullen binnen een week op te ruimen. Gebeurt dat niet, dan zorgen wij ervoor dat het wordt opgeruimd. Spullen van waarde bewaren wij drie maanden en kunnen eigenaren tegen betaling terug krijgen.

Meer over dit onderwerp

Wat is De Burenbemiddelaar?

Algemeen

De Burenbemiddelaar is een onpartijdige, neutrale organisatie voor buurtbemiddeling, waar de gemeente, Politie, Waterweg Wonen en Samenwerking mee samenwerken. Zij helpen buren, die met elkaar van mening verschillen over hun leefsituatie en kunnen helpen elkaar als buren beter te begrijpen en tot goede afspraken te komen. Buren Bemiddelaar

Meer over dit onderwerp

Hoe kom ik in contact met De Burenbemiddelaar?

Algemeen

U kunt contact met ons opnemen. Wij melden de zaak dan voor u aan bij De Burenbemiddelaar. U kunt uiteraard ook zelf contact met ze opnemen.

Meer over dit onderwerp

Ben ik verplicht om mee te werken aan De Burenbemiddelaar?

Algemeen

Nee, u bent niet verplicht om aan buurtbemiddeling mee te werken. Maar dit kan wel betekenen dat wij u niet verder kunnen helpen. De bemiddelaars zijn er voor u en om u te helpen met uw probleem. 

Meer over dit onderwerp