Directeur/ bestuurder

Mark van de Velde is directeur-bestuurder bij Samenwerking. Zijn motivatie? Dat leest u hieronder.

Waarom ben ik directeur-bestuurder geworden bij Samenwerking? Het eerste wat in me op komt, is dat ik graag een bijdrage wil leveren aan de volkshuisvesting. Ik vind het een groot goed dat we in Nederland sociale huisvesting hebben die uniek is in de wereld. Nog steeds is 1/3 van alle huizen in ons land een sociale huurwoning. Dat is kwalitatief goede en betaalbare huisvesting zonder winstoogmerk, zodat iedereen gewoon kan wonen. Dat is waar we voor staan bij Samenwerking.  

Het is jammer dat de Nederlandse politiek de laatste twee decennia de sociale sector heeft verwaarloosd. Het is tijd om de volkshuisvesting weer te omarmen en daarom zet ik me elke dag weer met volle overgave in. Uiteindelijk willen we allemaal gewoon wonen. En het is leuk om dat te doen bij een relatief kleine corporatie met 4000 woningen, zodat ik zelf ook de complexen goed ken en huurders spreek en ontmoet.   

Vlaardingen is altijd een stad geweest met een arbeiders-en middenklasse met een mooie traditie in sociale huisvesting. Gelukkig is nog steeds bijna de helft van de woningen betaalbare sociale huur. Met mijn jarenlange ervaring in wijkontwikkeling in de oude stadswijken van Rotterdam, voelt het dat ik iets te brengen heb hier.  
Samen kunnen we mooie Vlaardingen doen!