Denkt u aan woningruil en wilt u weten of u in aanmerking komt? Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over woningruil. Meer weten? Bij "Downloads" vindt u de folder en de aanvraagformulieren.

Woningruil

Veel gevraagd over Woningruil

Ik wil graag met iemand ruilen van woning. Kan dat?

Algemeen

Ja, u kunt woningruil aanvragen. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden. U moet zelf een ruilkandidaat zoeken. Wij bemiddelen hier niet in.

Voor de aanvraag van een woningruil kunt u formulieren invullen. Deze vindt u bij Downloads. De ingevulde formulieren kunt u bij ons aanleveren.  Vervolgens kijken wij of in jullie geval woningruil is toegestaan. Hierbij kijken wij naar de reden van de aanvraag, het inkomen, de gezinssamenstelling etc.

Wat zijn de voorwaarden voor woningruil?

Algemeen

U moet al minimaal 1 jaar woonachtig zijn in uw huidige woning en ingeschreven staan als woningzoekende bij Woonnet Rijnmond. Daarnaast moet het inkomen en de grootte van de woning passend zijn. Ook mag er geen sprake zijn van huurachterstand of overlast.

Hoe kan ik woningruil aanvragen?

Algemeen

Voor de aanvraag van een woningruil kunt u formulieren invullen. Deze vindt u bij Downloads. De ingevulde formulieren kunt u bij ons aanleveren. 

Hoe lang moet ik de woning na woningruil blijven huren?

Algemeen

Als woningruil is toegekend mag u het eerste jaar niet tussentijds de huur opzeggen. U gaat dus een huurovereenkomst aan van minimaal 1 jaar.

Wat gebeurt er met de huurprijs van de woning bij woningruil?

Algemeen

De huurprijs van de woning wordt aangepast naar de huurprijs die we ook zouden gaan rekenen als de woning zou worden opgezegd. Dit betekent dat de huur hoger, maar ook lager kan worden.