Huur opzeggen

Veel gevraagd over Huur opzeggen

Ik wil mijn huur opzeggen. Wat is de opzegtermijn?

Algemeen

U heeft een opzegtermijn van minimaal 1 maand. De termijn gaat in op de werkdag waarop wij de huuropzegging ontvangen. Als de laatste huurdag eindigt in het weekend of op een feestdag, wordt de eerstvolgende werkdag de dag waarop de huurovereenkomst eindigt. U kunt iedere dag van de maand opzeggen.

Ik wil mijn huur opzeggen. Hoe regel ik dat?

Algemeen

U regelt dit makkelijk via de Direct regelen-knop "Huur opzeggen". 

Let op: u kunt niet opzeggen namens de huurder tenzij u gemachtigd bent. U moet hier dan wel een bewijs van overleggen.

Ik heb mijn huur opgezegd. Kan ik dit nog terugdraaien?

Algemeen

Dit kan alleen schriftelijk gedaan worden. Vul het contactformulier in.

Ik heb mijn huur opgezegd, kan ik de einddatum nog aanpassen naar een later moment?

Algemeen

Dit mag in overleg met de afdeling Wonen. U kunt bellen naar het algemene telefoonnummer, of via het klantportaal een bericht sturen. U krijgt altijd een bevestiging van de nieuw afgesproken datum en tijdstip.

Ik heb de huur opgezegd, wanneer wordt mijn woning aangeboden aan een nieuwe huurder?

Algemeen

Zodra de voorcontrole is geweest, hebben wij een beeld van de woning en de werkzaamheden die gedaan moeten worden. Na verwerking van de controle wordt de woning aangeboden (binnen 1 á 2 werkdagen).

Ik heb mijn huur opgezegd en wil graag spullen ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder. Hoe werkt dat?

Algemeen

De nieuwe kandidaat voor uw woning krijgt na uw akkoord uw contactgegevens. Deze kandidaat neemt contact met u op voor het bezichtigen van de woning en het bespreken van de overname. Overname is een zaak tussen u en de nieuwe huurder en geldt uitsluitend voor roerende zaken (bijvoorbeeld tapijt, gordijnen en meubels). De nieuwe huurder is echter nooit verplicht om iets over te nemen. Overname moet altijd schriftelijk worden vastgelegd op een speciaal overnameformulier. U ontvangt dit formulier als bijlage bij de bevestiging van de huuropzegging. Dit formulier moet u samen met de nieuwe bewoner ondertekenen. Samenwerking is hierin verder géén partij. Het getekende overname-formulier moet bij de eindcontrole gegeven worden aan de opzichter.

Ik heb mijn huur opgezegd. Moet ik zelf de meterstanden doorgeven aan mijn energieleverancier?

Algemeen

Ja, als u zelf een contract heeft afgesloten bij een energieleverancier, moet u zelf de meterstanden doorgeven. Dit doet u op de dag waarop de huur van de woning eindigt. U geeft de meterstanden van gas, elektra en water door.

Ik wil de huur opzeggen omdat de huurder is overleden. Hoe regel ik dat?

Algemeen

Om de huur op te kunnen zeggen van een overleden huurder hebben wij - naast het standaard opzeggen van de huur - ook een kopie overlijdensakte nodig. Als u deze nog niet heeft, een kopie van de machtiging waarin staat dat u de zaken van de overleden huurder behartigt.
Wel ontvangen wij graag dan later nog de kopie overlijdensakte (voor de laatste huurdag).

Als u een van deze inlevert bij een schriftelijke huuropzegging (via klantportaal indien u de gegevens heeft, brief, e-mail of huuropzeggingformulier), nemen wij de huuropzegging in behandeling. De standaard voor een huuropzegging is: Het opzeggen van de huur moet altijd schriftelijk. De makkelijkste manier om de huur op te zeggen, is door in te loggen op het klantportaal, onder het kopje 'Mijn Acties' en dan te klikken op 'ik wil mijn huur opzeggen', u kunt hier uw nieuwe adres gegevens invullen en eventueel de reden van verhuizing. Ook kunt u of per brief opzeggen.

Als laatst kunt u gebruik maken van het huuropzeggingsformulier. Die kunt u ophalen bij onze balie, en volledig ingevuld weer inleveren (mag ook per post of per e-mail gestuurd worden).

Welke gegevens moet ik aanleveren als ik de huur opzeg namens een overleden huurder?

Algemeen

Om de huur op te kunnen zeggen van een overleden huurder hebben wij bij de standaard voor het opzeggen van de huur ook een kopie overlijdensakte nodig en als u die nog niet heeft, een kopie van de machtiging waarin staat dat u de zaken van de overleden huurder behartigd. De overlijdensakte ontvangen wij dan graag later maar in ieder geval vóór de einddatum huurovereenkomst van u.

Ik wil de huur opzeggen omdat de huurder is overleden. Wat is de opzegtermijn?

Algemeen

U heeft een opzegtermijn van minimaal 1 maand. De termijn gaat in op de werkdag waarop wij de huuropzegging ontvangen. Als de laatste huurdag eindigt op een dag dat het kantoor van Samenwerking gesloten is, wordt de eerstvolgende werkdag de dag waarop de huurovereenkomst eindigt. Je mag de huur ook langer van te voren opzeggen.

Mijn partner is overleden. We waren getrouwd of hadden een geregistreerd partnerschap. Ik blijf in de woning wonen. Moet ik dit doorgeven aan jullie?

Algemeen

Staat u beiden op de huurovereenkomst? Voor het aanpassen van het contract hebben wij een kopie van de akte van overlijden nodig met daarbij de volledige adresgegevens. Daarna kunnen wij de tenaamstelling aanpassen. Staat u niet niet beiden op de overeenkomst maar u bent juridisch wel medehuurder (getrouwd of geregistreerd partnerschap)? Voor het aanpassen van het contract hebben wij een kopie van de akte van overlijden nodig en een verzoek tot naamswijziging (kopie identiteitsbewijs( ID-kaart of paspoort, geen rijbewijs), bewijs van trouwen of geregistreerd partnerschap). Daarnaast hebben we ook nog je volledige adresgegevens nodig om de wijziging door te kunnen voeren. Je mag deze stukken afgeven op ons kantoor, maar u mag deze ook toesturen per mail of per post.

Mijn partner is overleden. We waren niet getrouwd of hadden geen geregistreerd partnerschap. Ik wil in de woning blijven wonen. Mag dat?

Algemeen

U kunt in de woning blijven wonen als u op de huurovereenkomst staat. Staat u niet op de huurovereenkomst?

Dan is het niet mogelijk om in de woning achter te blijven. In sommige gevallen wordt er een uitzondering gemaakt. Als u al minimaal 2 jaar staat ingeschreven op het adres en kunt aantonen dat u gedurende deze 2 jaar een duurzaam gemeenschappelijke huishouding heeft gevoerd, is het soms mogelijk om huurder te worden van de woning.